Onko kaikki jo sanottu

Onko mahdollista sanoa enää mitään uutta? Kun ryhdyin luonnostelemaan tätä elämäni ensimmäistä blogikirjoitusta, tuli mieleeni, että onko kaikki peräisin jonkun muun ajatuksista. Varmaankin on, ehkä eri näkökulmasta tai eri tavalla pyöriteltynä. Onko kaiken jo joku muu sanonut, ja jos onkin, onko se oleellista? Täytyyhän ihmisten olla tietoisia siitä, että kaikkia sanomisia on jo pyöritelty. Toisaalta, vaikka samatkin asiat usein toistuvat, siitä voi saada vahvistusta jollekkin omalle ajatukselleen tai pohdinnalleen. Itse luen aika harvoin toisten blogeja, sekä sosiaalisen median päivityksiä, koska varsinkin kaikki kiiltokuvamaisuus ja pinnallisuus tuntuu joskus niin päälle liimatulta, että toisaalta jää kiinnostamaan että mitähän tuo ihminen ihan oikeasti tuntee ja ajattelee. Blogikirjoitukset joita luen, yleensä antavat tukea omille ajatuksilleni tai sitten ravistelevat kunnolla näkemään erilaisia näkökulmia.

Toisaalta toki uutta ovat aina ihmisten kokemukset, ne ovat ainutlaatuisia vaikka asia olisikin sama. Ehkä juuri siksi ainakin itse koen ne mielenkiintoisina, koska toisen kokemusta ei periaatteessa voi koskaan kyseenalaistaa, se on kokijalle aina tosi.  Ehkä juuri tämän vuoksi aioin seuraavissa blogeissani/ vlogeissani lähestyä asioita oman kokemusmaailmani kautta. Tulossa ajatustenvirtaa mm tietoisen läsnäolon ja ravitsemuksen vaikutuksesta elämään . Kehon ja mielen yhteistyötä tietenkään unohtamatta 🙂